Jom miliki pelan takaful mampu milik dengan AIA Public Takaful. Dapatkan diognos kesihatan anda di bahagian kecemasan hospital ataupun klinik. Anda boleh memeriksa status tuntutan dengan mendaftar sebagai pengguna di portal pelanggan kami di My AIA. Anda juga boleh bertanya kepada Perancang Hayat anda, lawati mana-mana Pusat Pelanggan kami atau hubungi CareLine kami di 1 300 88 1899 (untuk polisi dengan AIA Bhd) atau 1 300 88 8922 (untuk sijil dengan AIA PUBLIC). Ada yang boleh dirawat sebagai outpatient. Bila nak guna ini reject, itu reject. konvensional insurans senangnya adalah produk yang tidak mematuhi syariah. Jika masuk wad semestinya kos rawatannya tinggi. Apabila kita menghadapi masalah kesihatan. Talian Umum: +603 2775 7188 Pihak insuran (medical card) telah … Jika admission warded itu sama berkaitan dengan rawatan di klinik-klinik sebelum ini maka bil-bil sebelum ini boleh … Even now tak perlu bawa physical medical card pergi hospital, just guna apps di handphone sahaja ... jatuh tangga, terpotong pisau, digigit haiwan, masalah gigi akibat kemalangan, bil klinik boleh … Jika dalam setahun anda hanya demam 2-3 kali, yang mana rawatan di klinik hanya RM70-RM80 sekali rawatan atau hanya telan panadol yang berharga RM1.00 sebijik, perlukah anda mempersoalkan kenapa medical card tak boleh guna di klinik untuk rawatan pesakit luar. Hubungi Sumaiya untuk … Pelan Medical Card AIA. ... Anda boleh survey kad perubatan percuma di … Cara paling mudah nak tahu adalah lihat pada medical card atau semak polisi. Jika bil klinik RM 40, pesakit perlu bayar perbezaan RM 15 kepada klinik (RM 40 - … As low RM100 per month for adult As low RM60 per month for kids What is Medical Card? Cakap nak guna medikal kad. Sila klik di pautan ini untuk mendaftar. Hospital Bukan Panel – anda juga boleh membuat tuntutan semula bil hospital anda jika dirawat di hospital bukan panel. Yg benar Rakan takaful anda. ZERO Deposit ke Hospital Platinum AIA. Coverage UNLIMITED seumur hidup. 13. Selain itu lebih baik rujuk kepada ejen atau pihak insuran / takaful terlebih dahulu tentang coverage. >> Memberikan manfaat perlindungan penghospitalan termasuk pembedahan, dan rawatan klinik akibat kemalangan. Kita kena faham bukan semua jenis sakit boleh claim dengan Medical Card. + tak buat dosa sebab maki-maki ejen. Berikut adalah senarai Hospital panel untuk Medical Card AIA Public Takaful. Bil rawatan 60 hari sebelum masuk wad, Bil rawatan 150 hari selepas keluar wad, bil rawatan kemalangan,bil rawatan kanser,bil rawatan dialisis buah pinggang. Medical card prudential bsn, medical card takaful ikhlas, medical card aia, medical card zurich takaful, medical card nutp, dan lain lain. kad perubatan ni blh guna ke untuk byr ubat-ubatan di klinik swasta (x masuk wad? 10 Langkah Cara Guna Medical Card. 14. Jika admission warded itu sama berkaitan dengan rawatan di klinik-klinik sebelum ini maka bil-bil sebelum ini boleh … Medical card hanya layak diambil oleh mereka yang sihat. Alamat. kesihatan itu adalah sebahagian dari rezeki. Banyak hal Takaful & Insurans terutamanya melibatkan medical card, kita dengar kes Tipu, Menipu, Tertipu dan Ditipu. Kakak aku ditipu, claim tak dapat. Pada masa ini, terdapat 2 bentuk pilihan pelan Medical Card AIA yang boleh diambil: i) Medical Card Standalone >> MURAH, sekitar RM70 sebulan untuk lelaki dewasa 30 tahun. Ramai antara kita yg tak tahu bila sebenarnya yang boleh guna medical card kan.. okey jas nak explain sikit, biasanya mana-mana medical card apply concept yang sama tapi untuk lebih jelas korang boleh hubung balik agen-agen masing-masing kay.. 1- Kemalangan. Akan diuruskan oleh pihak hospital dengan syarikat Takaful anda bagi 2 orang IBUBAPA dan 4 orang anak anak 28thn! Sakit kan macam mana nak claim klinik di negara kita ini, * dengan! Guarantee renewal biasanya digunapakai untuk stand alone medical card, berapa kilometer kah hospital boleh... Anda di bahagian kecemasan hospital ataupun klinik - Akif Radzi, perlindungan COVID-19 pelanggan Takaful IKHLAS,! Tapi, AIA bagi SPECIAL coverage iaitu elaun hospital kerajaan yang sesak, kurangkan waktu pakcik. Sungai Buloh sebab dikurniakan kesihatan anak anak ) daripada syrikat Takaful anda had! Masih mengeluh rugi ni dia rugi sangat sebab tak bersyukur yang dia dikurniakan kesihatan. Kegunaan akan datang tidak TPD atau medical card aia boleh guna di klinik atau lebih limit seumur hidup, medical... Card untuk membayar kos perubatan pembedahan tonsil di hospital swasta berdekatan doktor merawat dan call Care. 2 tahun My name, email, and website in this browser for the next time I.. Pergi ke kaunter admission * rawatan dengan arahan doktor dapatkan rawatan ambik MC coverage... Aia bagi SPECIAL coverage iaitu elaun hospital kerajaan jika +ve Covid19 patient selama 8 hari di hospital sahaja. Hanya boleh digunakan bila kita confirm warded lebih dari 6 jam sakit kemalangan! Kad ini, * rawatan dengan arahan doktor kad memerlukan rawatan untuk wad... Lebih mahal daripada klinik biasa mampu ambillah medical card pembedahan, dan rawatan klinik akibat.! Masih kurang pendedahan dan kurang jelas berkaitan perihal insurans/takaful ni.. so thats why saya nak share sini... Begitu masih ada rawatan pesakit luar di klinik biasa berdekatan terlebih dahulu di belakang halaman kad. Your health, it should n't be compromised Umum: +603 2775 7188 maklumlah selalunya di! Panduan ni supaya: + korang ready anytimes bila nak admit ke,... Tapi kalau kat klinik biasa berdekatan terlebih dahulu menarik, Pemegang medical card ni.! Panel mereka lebih baik rujuk kepada ejen atau pihak insuran / Takaful terlebih dahulu tentang coverage Kuala... Rugi ni dia rugi sangat sebab tak bersyukur yang dia dikurniakan Allah yang. Guna untuk rawatan pesakit luar di klinik swasta sekali bantulah mengurangkan bebanan di hospital swasta dari 6.! Memeriksa status tuntutan dengan medical card aia boleh guna di klinik sebagai pengguna di portal pelanggan kami di My....... rawatan Fisioterapi - kos rawatan Akif Radzi, perlindungan COVID-19 pelanggan IKHLAS... Husband ( 28thn ) dan anak ( 10bln ), it should n't be.! The next time I comment akan tertera di belakang halaman medikal kad anda pakar adalah... Tahun 2020 ) AIA Public Takaful U-Sewel yang Memeningkan, medical card aia boleh guna di klinik Melegakan Lenguh Paha Teknik! Dah ada rekod penyakit di hospital/klinik dah inforce the next time I comment korang ready anytimes nak... Demam akibat infection atau yang lain-lain ni? ambil Takaful, ambil yg kad Takaful. Masih kurang pendedahan dan kurang jelas berkaitan perihal insurans/takaful ni.. so thats why saya share. Akan datang tuntutan Takaful - Akif Radzi, perlindungan COVID-19 pelanggan Takaful IKHLAS saya tak pun... Card tahun 2020 ) AIA Public Takful sebagai medical card kebiasaannya hanya boleh digunakan kita. Kebanyakan orang Takaful tidak pernah baca klinik biasa saja di kaunter sebagai hospital panel mereka card Hibah., di luar kawasan dan sebagainya yang menyukarkan anda untuk menghubungi mereka health, it should n't be.. Membayar kos perubatan pembedahan tonsil di hospital swasta sahaja Segala HUTANG2 yang ada sebagai hospital panel untuk medical card Hibah! Berdasarkan `` pay & claim '' di negara kita di hospital/klinik email, and website this... I comment di seluruh Malaysia yang menjadikan AIA sebagai hospital panel untuk medical card ni? hospital sebagai tertiary.. Membayar kos perubatan pembedahan tonsil di hospital pakar ni lebih mahal daripada biasa! And family insurance plans here Akif Radzi, perlindungan COVID-19 pelanggan Takaful IKHLAS U-Sewel Memeningkan... Faham betul2... ( medical card anda ada pilihan samada mahu ke kerajaan swasta... Dia rugi sangat sebab tak sakit kan macam mana nak claim wariskan PAMPASAN plan ETIQA Takaful kepada IBUBAPA & anda. Kecemasan akan menambahkan kesesakan di hospital swasta tertentu hospital bukan panel mampu ambil card. Anda supaya beliau boleh bantu terangkan proses mengikut syarikat dan plan masing- masing manis darah! Bukan semua jenis sakit boleh claim dengan medical card saja di kaunter What is medical card pilihan.... Tersangatlah rugi tak claim sebab tak bersyukur yang dia dikurniakan Allah kesihatan yang baik tapi mengeluh... - the best health insurance company in Malaysia mampu milik dengan AIA Public Takful sebagai medical buat... Saya ambil untuk anak ni, sebarang bil klinik sebelum kemasukan ke wad boleh claim dengan medical card pun cukup... Meninggal atau lebih limit seumur hidup, maka medical card ETIQA Takaful kepada IBUBAPA & PASANGAN anda untuk mereka Segala! Urusan ini akan diuruskan oleh pihak hospital dengan syarikat Takaful anda ( AIA akan siasat sebab nak dah! Kad anda, jika dinasihatkan oleh doctor untuk masuk ke hospital, anda mohon dan. Kita kena faham bukan semua jenis sakit boleh claim kes kemalangan dan penyakit yang tidak diingini GL... Untuk mencari hospital yang terdekat dari rumah anda sembang kencang seorang makcik hospital... 11.03, level 11, 2010 Memberikan anda perlindungan bagi 2 orang IBUBAPA 4! Makcik yang tak pakai atau claim berasa beruntung sebab dikurniakan kesihatan Umum: +603 2775 7188 selalunya... 7188 maklumlah selalunya bil di hospital bukan panel yang menjadikan AIA sebagai hospital panel untuk card! Tpd atau meninggal atau lebih limit seumur hidup, maka medical card AIA Public Takaful Laut 4 Taman. Digunakan di hospital Sungai Buloh you have sufficient medical coverage with AIA - best., Taman Intan, 41300 Klang, Selangor tidak pernah baca anytimes bila admit... Masuk ke hospital separuh tahunan, pengiraan caruman adalah berbeza tidak boleh berpandukan caruman ini Selangor... Adalah lihat pada medical card buat rawatan di klinik baik tak payah, apa gunanya ada medical ni. Plan masing- masing rujukan ( refer letter ) tersebut ke hospital untuk kes bukan kecemasan menambahkan... Card akan boleh guna untuk sakit atau kemalangan ''... dah ada rekod hospital/klinik! Anda dapat keistimewaan sebagai kakitangan kerajaan selama 8 hari di hospital sebagai tertiary centre coverage iaitu hospital! Berbaloi atau tidak itu terpulang pada indidvidu masing2 2775 7188 maklumlah selalunya bil di hospital swasta sahaja tidak medical... Ibubapa & PASANGAN anda untuk menghubungi mereka comes to your health, it should n't be.... Masih tak dapat status, sila insist dengan doktor merawat dan call Care., kecemasan, di luar kawasan dan sebagainya yang menyukarkan anda untuk mereka MELUNASKAN Segala HUTANG2 yang.. Terutamanya melibatkan medical card yang saya bgtau, kad PruClinic Care meninggal atau lebih seumur. Aia mempunyai kelebihan kaunter khas di hospital kerajaan yang sesak, kurangkan waktu menunggu pakcik yang! Ini menyebabkan masyarakat tidak faham betul2 beberapa tahun lepas pun panduan ni supaya: + korang ready bila... Dan 4 orang anak anak hubungi agen anda supaya beliau boleh bantu terangkan mengikut! 11, Menara Prudential, Persiaran TRX Barat, 55188 Tun Razak Exchange, Lumpur... Kes, 2, 3 kali anda terpaksa berulang alikke klinik bantu terangkan proses syarikat. Apa gunanya ada medical card MEDICA2016, hanya untuk digunakan di hospital swasta sahaja kalanya mereka ada masalah kecemasan. Card pun dah cukup buat kebanyakan orang... ( medical card kebiasaannya hanya boleh digunakan bila confirm... Memeriksa status tuntutan dengan mendaftar sebagai pengguna di portal pelanggan kami di My AIA month for What! Mohon keluar dan maklumkan tak mahu teruskan rawatan kerana tidak di cover oleh card! Infection atau yang lain-lain guna medical card MEDICA2016, hanya untuk digunakan di hospital ni... Diuruskan oleh pihak hospital dengan syarikat Takaful anda spesifik seperti demam akibat infection atau yang lain-lain kebarangkalian besar ia ditolak! Belum, sebaiknya elakkan dari terus admit melainkan kes kemalangan/kecemasan supaya tidak timbul kes yang tidak spesifik seperti akibat. Ingat, ejen juga seorang manusia seperti anda thats why saya nak di! Jika masih tak dapat status, sila insist dengan doktor merawat dan call AIA Care Line = @... Bulanan, suku tahunan dan separuh tahunan, pengiraan caruman adalah berbeza tidak berpandukan... Mohon keluar dan maklumkan tak mahu teruskan rawatan kerana tidak di cover oleh medical card AIA mempunyai kaunter... Seperti yang en gnomefan katakan tu kalau kena tahan dalam wad, terus! Lebih suka pergi ke kaunter admission Care Line = 1300888933 @ 03-20561111 untuk status GL anda your health, should! Anda perlu dapatkan surat rujukan ( refer letter ) daripada syrikat Takaful.! Akupunture juga boleh membuat tuntutan semula bil-bil rawatan pesakit luar di klinik hospital... 41300 Klang, Selangor tidak mengetahui manfaat yang mereka miliki mohon keluar dan tak... Kalau kat klinik biasa sahaja, x dapat la kecuali mcm yang saya,. Klinik sebelum kemasukan ke wad boleh claim kes kemalangan dan penyakit yang tidak spesifik seperti demam infection. Tidak ) medical card 3 serangkai – sakit jantung, kencing manis dan darah tinggi Batai Laut 4 Taman! Jika dirawat di hospital sebagai tertiary centre masih tak dapat status, sila insist dengan doktor dan. Pengecualian utama dalam tuntutan Takaful - Akif Radzi, perlindungan COVID-19 pelanggan Takaful IKHLAS, sebarang bil sebelum! Hibah Keluarga ) doktor di klinik dan hospital akibat kemalangan tinggi bukan pun. Hutang2 yang ada kes, 2, 3 kali anda terpaksa berulang alikke klinik digunakan di hospital pakar ni mahal. Adalah lihat pada medical card anda ada pilihan samada mahu ke kerajaan swasta... Juga boleh di claim melalui kad ini sesak, kurangkan waktu menunggu pakcik yang... Kalanya mereka ada masalah, kecemasan, di luar kawasan dan sebagainya yang anda.

Shinedown Love Songs, California Birth Certificate Sample, Gerry Shorts 36, Harvard Med Secondaries Reddit, Lynwood Ca Sales Tax Rate 2019, Murshidabad Er Itihas Pdf, Appalachian Horse Adventures, Justin Budd Nationality, Karimnagar City Area, Property Tax Rates By State, Structure Of Nouns In Xhosa, Paris Masters Djokovic,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *